Håndværkerfradrag (servicefradrag)

Det forventes, at håndværkerfradraget (servicefradraget) ændres og bliver permanent fra 2018. 

Håndværkerfradraget er indført som en todelt ordning, der giver mulighed for et fradrag på 6.000 kr. pr. person for serviceydelser og fradrag for håndværksydelser på 12.000 kr. pr. person. over 18 år i husstanden.

Du kan få fradrag i 2017 for arbejde udført i 2017, hvis det er betalt senest den 28. februar 2018. Det gælder uanset, om du har betalt med betalingskort, på indbetalingskort, via netbank, i banken eller på posthuset. Betaling med kontanter giver ikke fradrag.

Håndværkerfradraget gives som et ligningsmæssigt fradrag på selvangivelsen. Det svarer til at man får fradrag for ca. 1/3 af lønudgiften til den service- eller håndværkerydelse, som man får udført. Fradraget gælder for personer der er fyldt 18 år og kan maksimalt udgøre 18.000 kr. årligt pr. person.

Det er vigtigt at pointerer at du ikke får 18.000 kr. i fradrag, men du kan få fradrag for 18.000 kr.

Det reelle fradrag er ca. 30 %, så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 1.000 kr. i skat. 

  • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. 
  • Beløbet skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt, i forbindelse med dennes betaling til håndværkeren.
  • Når der er tale om en helårsbolig, skal du bo der, mens arbejdet blev udført.
  • Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri.
  • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.
  • Du kan ikke få fradrag for udgifter til arbejder, som du har modtaget tilskud til efter andre offentlige støtteordninger.

Virksomheder skal være momsregistrerede

Vedligeholdelsesarbejde skal være udført af en momsregistreret virksomhed. Udenlandske virksomheder skal både være momsregistrerede i Danmark og stå i RUT-registret.

Læs mere om ordningen HER

Kilde: SKAT


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!