Har du varmepumpe eller elvarme – så tjek din BBR

Publiceret 8. juni 2021

Hvis du får leveret elektricitet til den lave elvarmesats, fordi din bolig er opvarmet med varme-pumpe eller elvarme, er det vigtigt, du tjekker din BBR.

Boliger opvarmet med elvarme eller varmepumpe, kan normalt få leveret elektricitet fra deres elhandelsvirksomhed til en lavere afgiftssats end normalt. Det gælder dog kun for det forbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt.

Den såkaldte elvarmesats er i 2021 0,8 øre pr. kWh.

Den normale elafgiftssats er i 2021 90,00 øre pr. kWh.

Det er altså en besparelse på mere end 1 kr. kWh inkl. moms.

For en boligejer med fuldt elopvarmet bolig med elpaneler skønnes afgiftsbesparelsen at være mere end 12.000 kr. om året, hvis registreringen i BBR er rigtig.

For en boligejer, der opvarmer sit hus med varmepumpe, skønnes besparelsen til at være mere end 5.000 kr. årligt.

Et af kravene for at få leveret elektricitet til elvarmesats er, at boligen i BBR er registreret som elopvarmet helårsbolig. Er boligen ikke registreret korrekt i BBR, er betingelserne for at købe elektricitet til elvarmesats altså ikke opfyldt.

De husstande, som rent faktisk får leveret elektricitet til elvarmesats, har dette registreret i den såkaldte Datahub, som er et IT-system, der drives af Energinet.dk.

Energinet.dk laver løbende samkørsel af oplysningerne i BBR og oplysningerne i Datahubben. Er boligen registreret i Datahubben med elvarmesats, men ikke som elopvarmet helårsbolig i BBR, kan konsekvensen altså være en meget dyrere elregning, og i værste fald også med tilbagevirkende kraft.

Læs mere HER

Lars Hansen

Lars Hansen
Skatterådgiver

Dir. tlf.: 73642910
Mob.: 23109680
E-mail: lph@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!