Landbruget skal være frontløber i klimakapløbet

Landbruget skal tilgå klimaspørgsmålet offensivt og vi har mulighed for at sætte os på en positiv dagsorden. Dansk landbrug har allerede vist fremragende resultater.

På landboforeningen LHN´s generalforsamling tirsdag den 26. februar var LHN formand Jørgen Popp Petersen rundt om mange landbrugsaktuelle emner. Bl.a. klimadagsordenen.

 


E-mail:

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

-Vi har et usædvanligt år bag os, således Jørgen Popp – for et år siden sad vi fast i pløret fra efteråret og vinterens enorme vandmængder. Så fik vi den varmeste, mest solrige og tørre sommer i mere end 100 år. Begge dele gav os et år med ekstremt hårdt arbejde.

Klimaforandringerne rammer os alle i form af sådant ekstremt vejr med tørke og oversvømmelser og for landbruget og årsagerne til klimaets udvikling er et samfundsanliggende med borgeren og forbrugeren i centrum for ansvaret.

Klimaspørgsmålet er vigtigere for jordens befolkning end nogensinde før og øverst på dagsordenen i hvert fald i den vestlige verden. –Det er positivt, at de unge er aktive og drivkræfter i klimadebatten, sagde Jørgen Popp og fortsatte- det inspirerende ved unge mennesker er, at de ikke er fokuseret på fortiden men kigger fremad – de er drevet af håb og ikke angst, de udviser mod og en offensiv tilgang til udfordringerne.

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Formanden fortsatte -landbruget skal tilgå klimaspørgsmålet offensivt og vi har mulighed for at sætte os på en positiv dagsorden. Dansk landbrug har allerede vist fremragende resultater – vi er førende i forhold til at producere med lavt klimaaftryk og det er et stort fokusområde. Der er et utal af områder, hvor vi kan gøre en forskel og hvor der også til stadighed forskes og laves forsøg fx avl, reduceret jordbearbejdning, proteindyrkning, præcisionslandbrug, biogas og alternativ drift af ekstensive arealer, udtalte formanden.

Et andet stort tema i formandsberetningen var EU

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Jørgen Popp udtalte, at et af årets højdepunkter for LHN som forening var EU konferencen, som vi afholdte i Tønder i samarbejde med Bauernverband Schleswig-Holstein og Europa Kommissionens repræsentation i Danmark. Hovedtema var den fremtidige landbrugsreform men også EU’s udfordring med manglende tillid fra medlemslandenes befolkninger spillede en stor rolle.

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Landbrugskommissær Phil Hogan udtalte i Tønder, at forenkling og afbureaukratisering samt mere egen bestemmelse i medlemsstaterne var hovedtemaer for den næste landbrugsreform. –Lad os håbe at dette bliver tilfældet, således Jørgen Popp.

Hvad angår spørgsmålet om EU tillid, viser de nyeste meningsmålinger, at de ellers meget EU skeptiske danskere efter Brexit afgørelsen er blevet mere og mere positive overfor EU og det glæder Jørgen Popp Petersen. – Ingen tvivl om, at EU er en kompliceret størrelse og Bruxelles er langt væk. Vores EU-folkevalgte bør også meget oftere være til stede regionalt end det er tilfældet i dag, men vi kan takke EU og det fælleseuropæiske samarbejde for mere end 70 års konstant fred. Og det er min påstand, at EU som region har verdens højeste levestandard samt sociale og miljømæssige standard, således Jørgen Popp.

 

I LHN’s bestyrelse glæder vi os over LHN’s meget fine regnskabsmæssige resultat og at vi har et rådgivningshus med dygtige og engagerede medarbejdere. Det er en fornøjelse at træde ind i huset, hvor stemningen altid er i top og den gode kunde- og medlemsservice i centrum.
Få vores nyheder direkte i din indbakke!