LHN leverer et solidt regnskab

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

LHN kom styrket ud af 2018 med en øget omsætning, et meget fint overskud og en flot gældnedbringelse.

Der var fyldt godt op på stolerækkerne til generalforsamlingen hos LHN, hvor direktør Tage Hansen og formand Jørgen Popp Petersen bød gæsterne velkommen i døren.

Tage Hansens beretning koncentrerede sig om situation lige nu og et kig ud i fremtiden med fokus på den situation, landbruget befinder sig i.

- Den finansielle og likviditetsmæssige udfordring er ikke slut endnu ogder har været mange konkurser indenfor landbruget de sidste 10 år. Nogle ejendomme har desværre en svag likviditet og ingen eller endda en negativ indtjening.

Her er ejendommen blevet handlet med og nogle gange uden landmandens gode vilje. I takt med landbrugets stigende vanskeligheder, har den finansielle sektor stillet større og større krav til både budgetter og ønsker at landmanden får endnu mere rådgivning.

Bankerne kræver et stærkt og gennemarbejdet beslutningsgrundlag.

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at vi vil blive ved med at kæmpe for hver eneste landmand, fortæller direktøren.

- Trods svære tider så er der dog stadig langt hovedparten af vores kunder som klarer sig godt og ikke er i ”lommen” på den finansielle sektor. Sagt med andre ord; de har råderum og kan tage beslutninger, som giver både ejendommen, men i den grad også familien, en fremtid i landbruget.

Kunne vi da for pokker bare få pressen til at skrive om dem – det fortjener landmændene og hele landbruget, siger Tage Hansen.

Der er store prisudsving på markedet og med større og større enheder bliver behovet for drift- og strategirådgivning ikke bliver mindre.

Det samme gør sig gældende for specialiseret rådgivning, skattestrategisk rådgivning, planteavlsrådgivning, miljø og naturrådgivning bestemt heller ikke bliver mindre.

Der vil også komme nye rådgivningsområder til, fx HR-rådgivning, strategisk rådgivning, byggeplaner og logistik, personaleledelse, dvs. udvikle landmandens evne til at lede gennem andre, lød det fra direktørens beretning.

Et spørgsmål i direktørens beretning lød på, om der vil ske en strukturudvikling på rådgivningsområdet i DLBR’s nuværende 23 rådgivningsvirksomheder.

Tage Hansen fortalte der allerede er sket en række konsolideringer på især specialrådgivningsområderne, kvæg, svin og byggeri og at denne tendens nok fortsætter på de mindre animalske områder.

- På selve landbrugsrådgivningen er der opstået flere samarbejder på tværs, som har gjort rådgivningen stærkere, fortæller Tage Hansen.

Fokus på de unge


E-mail:

Fakta tal LHN

Resultatet før afskrivninger og hensættelser udgør knap 1,2 mio. kr.

Årets resultat efter afskrivninger og hensættelser udgør 350.000 kr.

Resultatfremgang udgør 0,5 mio. kr. sammenlignet med 2017 og det er samtidig ét af de bedste resultater i mange år

Der har været stigende omsætning i LHN’s rådgivning

Igen i 2018 er der sket reduktion i omkostningerne

Egenkapitalen er på sit højeste niveau nogensinde

Soliditeten, som er over 40 %, er meget tilfredsstillende

LHN’s landmænd klarer sig generelt godt – det afspejles tydeligt i debitorvurderingen

LHN’s gæld er nedbragt betydeligt. Vi har en stærk likviditet

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

I 2017 og 2018 har LHN etableret 17 unge familier på deres egen bedrift, hvoraf lidt under halvdelen er ved generationsskifter og resten er etableret på det frie marked.

- Vi har i det hele taget meget fokus på de unge, og med vores egen Jan David, som sidder i LHN’s bestyrelse, har vi rigtig gode kontakter og initiativer i gang for især den nyetablerede gruppe og for den gruppe der står på spring til at skulle træffe deres valg, forklarer Tage Hansen.

Jan David blev kåret til årets unge landmand i 2018. Valget faldt på ham, som en person der har valgt at gå egne veje og ikke springer over hvor gærdet er lavest.

Medlemsfordele

- Som medlem af LHN kan man deltage gratis i mange af vores spændende arrangementer og få gavn af de rigtig mange gode medlemstilbud fra L&F.

Det drejer sig bl.a. om sundhedsforsikring for landmandens familie og medarbejdere og om livsforsikring. Udover dette er der også produktet LandmandsPension.

Der kommer altså en tid efter landbruget, afslutter direktør Tage Hansen.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!