Masser af liv i Grønå ved Saksborg

Publiceret 29. september 2023

I Aabenraa Kommune har flere vandløb de senere år gennemgået en forandring, hvor der er blevet udlagt grus og andre restaureringstiltag. Sønderjyske Vandløb og Aabenraa Kommune inviterede derfor den 27. september alle interesserede til et arrangement ved Grønå ved Saksborg, hvor kommunens medarbejder demonstrerede, hvor mange fisk, der faktisk er på en strækning af Grønå ved Saksborg. På strækningen blev der i 2022 etableret et nyt, bredt stryg, hvor der blev lagt grus ud, så laks og ørreder kan gyde.

De godt 35 fremmødte til arrangementet oplevede, hvordan kommunens vandløbsmedarbejder ved at sætte strøm til vandet let kunne fange de små lakseyngel, som der var rigtig mange af. De fangede også mange vandinsekter, som også er et tegn på, at vandløbet er i god økologisk tilstand.

-Og der var fyldt med liv i åen, fortæller LHN’s natur- og miljørådgiver Louise Hedegaard Riemann. – Det var utroligt spændende at se, hvordan de mange tiltag for at forbedre levestederne for fisk er begyndt er at virke og at høre om kommende projekter og tiltag.

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!