Mød LHN’s skatterådgiver Hugo Schmidt

Publiceret 5. november

Hvor godt kender du egentlig din skatterådgiver Hugo Schmidt? Er der en særlig kompetence, du ikke kender til og som er lige noget for dig? Du møder ham i telefonen, hjemme på din bedrift eller her hos LHN og I har måske snakket skatteregnskab, forskudsopgørelse eller pension.

Men hvem er Hugo egentlig og hvordan endte han hos LHN? Læs om Hugo, hans fritidsinteresser og selvfølgelig om hans arbejde i LHN-huset.

Hugo er 58 år og er vild med tal. Han bor sammen med Uta og tvillingepigerne på 18 år på en landejendom i Kravlund Mark. Sønnen på 24 år er fløjet fra reden og er landmandsuddannet.

Det er egentlig ikke så mærkeligt, at Hugo er endt ved LHN og i dag sidder som registreret revisor. Han er vokset op på en gård og hans forældre brugte allerede dengang LHN.  Det satte uddannelsestankerne i gang hos Hugo og han vidste, at det skulle være noget med rådgivning, at der skulle være tal involveret og da han ville blive i Sønderjylland, blev det LHN, der var heldig at få ham ansat.

Han er oprindelig uddannet landbrugstekniker og blev ansat ved LHN i 1986 som økonomirådgiver, men han ville noget mere og efter mange aftenstudier på handelsskolen, kunne han endelig kalde sig registreret revisor i 1991.

”Da jeg startede ved LHN i 1986, blev man nærmest kastet ud i det, men dengang var regnskaber heller ikke så komplicerede. Der var én ejendom, én bank og én kreditforening, som ofte kun havde den samme slags obligationer, så man kunne meget nemmere få et overblik over skatteregnskabet”, fortæller Hugo.

”Min arbejdsdag starter med, at jeg henter kaffe og siger godmorgen til kollegaer for derefter at gå i gang med mails og regnskaber der skal gøres færdige. Jeg gennemgår årsrapport og skatteregnskab med kunder her i huset eller en gang i mellem hjemme hos kunden og jeg får snakket en del i telefon i løbet af dagen”, siger Hugo.

En anden vigtig opgave for Hugo er LHN’s pensionstjek. ”Hvis en kunde ønsker at gå på pension, spørger jeg altid ind til hvilke forventninger han eller hun har til seniortilværelsen og om det er afstemt med virkeligheden. Vi finder simpelthen ud af, om der er råd. Et pensionstjek giver et klart billede af hvilken del af den samlede formue, der først skal forbruges, og hvilke midler man med stor skattemæssig fordel kan vente med at tage hul på”, fortæller Hugo.

Når Hugo ikke er optaget af regnskaber, forskudsopgørelser og skattemæssige fordele, spænder han alpinskiene på i de østrigske alper, går på jagt, tæller km i et par løbesko på veje og stier i lokalområdet eller tæller baner i svømmehallen. Og så har han skat som hobby, men her er der tale om det kendte kortspil som spilles i både Tyskland og i Sønderjylland. Derudover er der Hugos engagement i Slesvigsk Parti, hvor han sidder i bestyrelsen og i diverse udvalg.

”Jeg interesserer mig meget for landbruget og kan derfor godt lide den snak, jeg kan få med mine  kunder, inden vi tager fat på det skattemæssige. Jeg har været ansat i næsten 33 år - med et par års pause - og trives med min rådgiverrolle her hos LHN. Vi har et godt arbejdsklima og jeg nyder vores gode kollegiale forhold”, siger Hugo.

Faglige kompetencer

Revision

Skat

Årsrapport

Pension

Uddannelse

Registreret revisor

Landbrugstekniker LD

Hugo Schmidt

Hugo Schmidt
Reg. revisor LD, Skatterådgiver

Dir. tlf.: 73642913
Mob.: 22976361
E-mail: hs@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!