Pas på markvildtet: Husk, at du ikke må slå braklagte arealer og MFO-bræmmer frem til. 31. juli

Publiceret 18. maj 2021

Hvis du har arealer, som er brak, MFO-brak eller MFO-bræmmer, må du ikke slå dem i perioden 1. maj til og med 31. juli 2021. Det skyldes hensynet til markvildt, som harer og jordrugende fugle.

Det er er af hensyn til agerlandets mange vilde dyr en forbudsperiode frem til 31. juli i år, hvor du ikke må slå braklagte arealer og bræmmer udlagt som miljøfokusområder (MFO). Men der er særlige tilfælde, hvor du må slå dele af arealerne og bruge plantebeskyttelsesmidler.

Du må slå dele af arealer i særlige tilfælde

På alle brakarealer og bræmmer må du slå den del af arealet, hvor:

  • der er risiko for krydsbestøvning mellem dine brakmarker og nabomarker med dyrkning af markfrø af græsmarksplanter, bælgplanter og bederoer
  • der er behov for at bekæmpe forskellige uønskede plantearter, som flyvehavre, kæmpebjørneklo, brændenælder eller tidsler
  • du har anlagt vildt- og bivenlige tiltag på brakmarken, eksempelvis kortklippede vildtstriber

Husk, at du i situation 1 og 2 ikke efterfølgende må fjerne det afslåede plantemateriale fra marken, hvis der er tale om en brakmark. Læs mere i afsnit 3.4.2 i Vejledning om grundbetaling 2021.

Du må bruge plantebeskyttelsesmidler i særlige tilfælde

På braklagte arealer, der ikke er anmeldt som MFO, må du hele året bekæmpe kæmpebjørneklo og flyvehavre med plantebeskyttelsesmidler. Du skal dog begrænse brugen af kemiske sprøjtemidler til de dele af brakmarken, hvor der er opvækst af de uønskede plantearter.

På arealer med MFO-bræmmer må du hele året anvende plantebeskyttelsesmidler på de dele, hvor der vokser kæmpebjørneklo. Du må dog ikke bruge plantebeskyttelsesmidler på øvrige arealer udlagt som MFO. Læs mere i afsnit 3.4 i vejledning om grundbetaling 2021.

Læs mere HER


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!