Svinepest er en trussel for alle landmænd

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Mængden af udbrud af afrikansk svinepest er eksploderet gennem det seneste år.

Brug alle dine netværk for at være med til at forhindre udbredelsen.  

På LHN’s generalforsamling februar 2018 nævnte formand Jørgen Popp Petersen emnet svinepest. Den største veterinære trussel for landbruget og følgeerhverv pt. - og som først og fremmest udbredes via vildsvin.

 -Vi ved, hvor svært det er at udrydde vildsvin, så den hurtigt voksende bestand i Tyskland er meget bekymrende, sagde Jørgen Popp Petersen.

-Vi skal gøre alt for at overbevise jægerne om vigtigheden af, at de hjælper til med at holde dyrene ude af landet og borgerne om vigtigheden af ikke at efterlade madrester i naturen, som kan tiltrække dyrene, udtalte Jørgen Popp Petersen.

I LandbrugsAvisen den 10. marts 2018 kunne man læse dette:

Svinepesten raser nær Europas grænser: Se den voldsomme udvikling. Tyske forskere har kortlagt samtlige registrerede tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin og tamsvin fra 2014.

Tyske epidemiologer fra Forbundsforskningsinstitutet for Dyresundhed, FLI, har gennem længere tid kortlagt samtlige registrerede tilfælde af afrikansk svinepest i både vildsvin og tamsvin. Opgørelsen over de mange udbrud kan ses i animationsfilmen ved at klikke HER

Mængden af vildsvin med svinepest er eksploderet i Østeuropa

I animationen repræsenterer de blå prikker et registreret tilfælde/udbrud af afrikansk svinepest hos vildsvin, mens de røde dækker tamsvin. Efter tre måneder bliver prikkerne grå, så de blå og røde prikker er hele tiden aktuelle tilfælde.

I animationen kan man se, hvordan mængden af udbrud for alvor tager fat i efteråret 2014 og gør et stort indtog omkring Baltikum.

Godt to år efter stiger antallet af udbrud i det østlige Polen voldsomt, og i sommeren 2017 dokumenteres de første tilfælde i Tjekkiet.

Kilde: LandbrugsAvisen

Få vores nyheder direkte i din indbakke!