Tilskud til mere biodiversitet på vej i danske skove

Publiceret 9. juni 2021

De danske skove er blevet en særdeles populær attraktion efter corona-pandemiens indtog. Nu kan de mange gæster snart se frem til flere fugle, flere insekter og flere vilde blomster, når de besøger landets skove. Netop nu kan skovejere og kommuner nemlig søge om tilskud til initiativer, der skal fremme biodiversiteten i de danske skove.

Tilskud til mere biodiversitet på vej i danske skove

Landbrugsstyrelsen giver blandt andet tilskud til bevaring af gamle træer, opsætning af redekasser og rydning af invasive arter.

Ordningen for private skovejere og kommuner har til formål at fremme biodiversiteten i de danske skove. Man kan blandt andet få støtte til bevaring af træer til naturlig forfald. Det betyder, at man efterligner de naturlige hændelser, et træ bliver udsat for i løbet af et langt liv.

Fakta

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU. Den har til formål at sikre og forbedre biodiversiteten i eksisterende skove, specielt rettet mod Natura 2000-arealer og andre skovarealer med stort potentiale for biodiversitet.

Ordningen kan søges frem til 31 august 2021.

Læs mere HER

Fakta

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram og er medfinansieret af EU.

Den har til formål at sikre og forbedre biodiversiteten i eksisterende skove, specielt rettet mod Natura 2000-arealer og andre skovarealer med stort potentiale for biodiversitet.

Ordningen kan søges frem til 31 august 2021.

Få vores nyheder direkte i din indbakke!