Afgrænsningen af små vandløb er i høring nu og frem til 25. januar!

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Der er lagt op til, at kun ca. 1.000 km små vandløb skal tages ud af vandplanerne

Det er vigtigt at melde ind nu, hvis man mener, at små vandløb på ens arealer er fejlagtigt taget med – dvs. hvis de er flade, smalle, gravede eller har ringe økologisk potentiale.

Hvis ingen eller kun få kommer med indsigelser, kan konklusionen meget vel blive, at der ikke er behov for at se mere på udpegningerne – at arbejdet er færdigt, og der kan sættes to streger under resultatet. L&F har udarbejdet en guide, så det er enkelt og hurtigt at afgive høringssvar.

DOWNLOAD GUIDEN HER.

Afgrænsningen og udpegning af vandløb i vandplanerne blev i 2017 drøftet i lokale vandråd. Grundlaget var en række faglige kriterier for naturpotentialet, som desværre kun tog højde for en enkelt af de fire biologiske kvalitetselementer, som alle skal være i god tilstand, for at vandløbene opfylder miljømålsætningen.

For mange vandløb tages med i vandplanerne

Konsekvensen kan blive, at for mange vandløb tages med i vandplanerne, og at for mange vandløb karakteriseres som værende naturlige, selv om de er stærkt modificerede. Det vil føre til omfattende og nogle gange nytteløse indsatser, som kan påvirke afvandingen af de dyrkede arealer i negativ retning.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Miljø- og Naturrådgiver Louise H. Riemann

Læs mere HER

 

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!