Aflug flyvehavre og undgå spredning

Flyvehavre

Når kornafgrøderne er gennemskredet, har du de bedste betingelser for at finde flyvehavren, så en effektiv aflugning kan ske. Gå systematisk gennem markerne ved f.eks. at følge de anlagte kørespor. Planterne skal luges op med rod, ellers kan planten udvikle nye skud. Hvor der findes flyvehavre, bør lugningen gentages efter 10-14 dage for at få "efternølerne" med. Benyt også lejligheden til at afluge pionerer og evt. overlevende planter af besværlige græsser som f.eks. ital. rajgræs og agerrævehale, hvor dette er muligt.

Alle marker skal ses efter – også brakarealer, sprøjtefrie zoner og vandløbsbræmmer. En kikkert er et godt hjælpemiddel ved afsøgning for flyvehavreplanter.

Også arealer, hvor der er foretaget kemisk bekæmpelse af flyvehavre, skal efterses. Enkelte flyvehavreplanter kan overleve sprøjtningen, særligt ved sene sprøjtninger på store flyvehavreplanter. Det er vigtigt at gennemgå de steder, hvor der plejer at være flyvehavre. Efter behandling med midler med delvis virkning mod flyvehavre, kan flyvehavre ofte findes som lavere planter nede i afgrøden.

Du kan læse mere om reglerne og handelsregler med korn, hvor der har været forekomst af flyvehavre på Landbrugs- og Fiskeristyrelsens hjemmeside


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!