Danmarks spisekammer åbner stalddørene

Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud. Også i år er der plads til, at danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og hvorfor dyrevelfærden er en af de højeste.

Martin Merrild er stolt af dansk landbrug

”Vi er et åbent erhverv der gerne byder indenfor på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden, og den stolthed vil vi gerne dele med danskerne,” siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Jan Morre Christensen, projektleder på Åbent Landbrug, er ikke i tvivl om målet

”Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion. Ikke kun selve produktionen af fødevarer, men også hvordan landmændene hjælper med at løse problemer i forhold til vores natur og miljø, som for eksempel pleje af værdifulde naturarealer og forbedringer for vores vandmiljø,” siger Jan Morre.

Åbent Landbrug er gratis

Det er for både børnehavebørn, teenagere, pensionister, kødspisere og vegetarer når landmænd over hele landet søndag den 16. september åbner dørene kl. 10-16 og tager imod nysgerrige danskere der gerne vil se, hvor deres mad kommer fra. Åbent Landbrug, som er et samarbejde mellem foreninger, vært og aabentlandbrug.dk. 

LHN’s vært i år bor i Højer og driver en marskejendom med får. Peter, Allis og Hans Sønnichsen byder indenfor kl. 10-16 på Højer Dige 1, 6280 Højer og her har du en enestående mulighed for at komme helt tæt på fårene og en tur ud i marsklandet. Familien driver ca. 200 hektar jord og har 700 moderfår på ejendommen. Hele ejendommen ligger i Tøndermarsken, og en stor del af jorden ligger i Nationalpark Vadehavet. 

Læs mere HER

 


E-mail:

Besøg en gård til Åbent Landbrug d. 16. september

Se, hvor du kan besøge et landbrug til Åbent Landbrug den 16. september kl. 10-16, og få mulighed for at se hvordan fødevarerne bliver til. Dyr, natur og gode oplevelser er garanteret!

Få vores nyheder direkte i din indbakke!