Læs den nye udgave af LHN Magasinet

På lørdag udsendes årets sidste udgave af LHN Magasinet. Du kan allerede nu læse det lige her.

Publiceret 23. november 2023

Præcisionslandbrug er vejen frem til grøn omstilling

Kravet om en grøn omstilling af vores erhverv betyder, at vi ikke kommer udenom en øget digitalisering af vores markbrug. Digitalisering fører rigtigt mange fordele med sig. Også i forhold til bundlinjen på den enkelte bedrift. Brugen af satellitbilleder, droner, GPS og andet teknisk udstyr og digitale systemer og platforme, når der skal sås, gødskes, sprøjtes og høstes, giver et højere udbytte samtidig med, at der spares på brændstof, gødning, pesticider og den tid, du og dine ansatte skal bruge i marken, siger planteavlsrådgiver Kristian Petersen.

Udtagning af lavbundsjorder – det er nu, du skal være med

Der er pt. projekter indeholdende ca. 30.000 ha til forundersøgelser. En projektproces kan tage mellem 3 og 8 år og en forventning kunne være at ca. 50 % af disse arealerne bliver udtaget. Vi skal være i mål i 2030, så vejen er lang endnu og fortsætter. Det er derfor yderst vigtigt, at du som landmand seriøst overvejer dine muligheder, siger udtagningskonsulent Louise H. Riemann.

Læs bl.a. også:

  • Få forhøjet støtte til bestøverbrak Afdelingschef Hans Henrik Post sætter spot på muligheden for forhøjet hektarstøtte i den nye landbrugsreforms 5 bioordninger.
  • Godt med lidt ekstra på kistebunden LHN driftsrådgiver Thor Post Andersen anbefalede i årets første halvdel de syd- og sønderjyske landmænd at sikre sig finansiel sikkerhed og beredskab. Nu følger han op med et øjebliksbillede for 4. kvartal 2023.
  • Har du ansvaret for et hestehold? Er du klar til kontrol? LHN har sammensat en mappe, der kan bruges som hjælpemiddel til at få overblik og dokumentere, fortæller regnskabsassistent Mette T. Marcussen.
  • Vær OBS på krav i bogføringsloven Hvis din virksomhed er regnskabspligtig efter årsregnskabsloven, er den omfattet af kravet om digital bogføring. Skatterådgiver og reg. revisor Carsten Schmidt gør os klogere på emnet.
  • Fremtidens landbrug er digitalt I Jysk IT forventer de, at udfordringen med mangel på arbejdskraft for alvor sætter skub i digitaliseringen i landbruget og det øger også fokus på en sikker digital vej.

 

God fornøjelse med læsningen.

 

Du kan læse tidligere udgaver af LHN Magasinet her

 

Rikke Nim Festersen

Rikke Nim Festersen
Administrationschef, HR & Kommunikation

Dir. tlf.: 73642902
Mob.: 24424490
E-mail: rnf@lhn.dk

LHN Magasinet uddeles via Effektivt Landbrug til produktionslandbrug i det syd- og sønderjyske.

Hvis du gerne vil have en fysisk udgave af magasinet og du ikke har modtaget LHN Magasinet i din postkasse, er du velkommen til at afhente et eksemplar i receptionen hos LHN.

Vær OBS på at det i en årrække har været sådan, at vi ikke må putte magasinet i postkassen hos de, der har tilmeldt sig "Nej tak til reklamer". 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!