Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Kostbare danske fødevarer hitter i udlandet

Den danske fødevareklynge ligger i toppen, når man sammenligner EU-landenes eksport af højværdivarer. Det viser L&F’s netop offentliggjorte publikation ”Fakta om Erhvervet 2017”.

 

Grisekød, minkskind og smør.

Det er nogle af de højværdivarer, som udlandet er vilde med at købe fra Danmark.

I 2016 eksporterede fødevareklyngen for 156,4 mia. kr., og heraf stod eksporten af højværdivarer for hele 40 pct.

Det viser Landbrug & Fødevarers årlige publikation ”Fakta om Erhvervet 2017”, der netop er blevet offentliggjort.

- Forbrugerne er villige til at betale en merpris for de danske varer, fordi vi ude i verden er kendt for vores høje fødevaresikkerhed, gode kvalitet, sporbarhed og dyrevelfærd, siger Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Højværdivarer er varer, der opnår en merpris på 20 pct. eller mere i forhold til gennemsnitsprisen for en tilsvarende vare fra EU.

Fødevareklyngen har stor værdi
Danmark er inden for fødevareområdet blandt de lande, der har den største andel af højværdivarer i EU.

- Når vi sammenligner os med andre store fødevareproducerende lande i EU, er det kun Storbritannien, Østrig og Italien, der har en større andel af højværdivarer end Danmark. Næsten alle vores minkskind og halvdelen af vores mejeriprodukter er højværdieksport, forklarer Frank Øland.

Fødevareklyngen sikrede beskæftigelse til 186.000 personer i 2016. Heraf blev ca. 134.000 arbejdspladser skabt af fødevareklyngens eksport.

Der arbejder 60.000 personer i selve landbruget, mens forarbejdningsvirksomhederne beskæftiger 49.000 personer. Resten er beskæftiget i fiskeriet, engros- forsynings og servicevirksomheder.

I år fokuserer ”Fakta om Erhvervet 2017” på fremtidens fødevareproduktion, hvor det forventes, at vi kommer til at se en større brug af droner, selvkørende traktorer og præcisionslandbrug.

Læs hele publikationen ”Fakta om Erhvervet 2017”.

 

For yderligere informationer kontakt:
Frank Øland, cheføkonom, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20123789, frha@lf.dk       
Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20761790, cagf@lf.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!