Forskudsopgørelsen for 2020 er på vej – gode råd til dig

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Torsdag den 21. november 2019 åbner Skattestyrelsen for adgangen til forskudsopgørelsen for 2020, og i lighed med tidligere år vil styrelsen givetvis prøve at overbevise os alle om, at vi bør tjekke den, så årsopgørelsen til sin tid ikke kommer til at udvise en restskat.

Forskudsopgørelsen er et løbende budget over din indkomst og skat for året. Den kigger fremad og viser din forventede indkomst og fradrag samt den procent, som din arbejdsgiver trækker dig i skat.

Hvis du vil undgå restskat og du tjener under 31.300 kr. om måneden, er det bedre at sætte indkomsten lidt for lavt end lidt for højt. Det skyldes, at de fradrag, der beregnes automatisk ud fra indkomsten ellers bliver sat for højt.

Men tjener du over 48.100 kr. om måneden, vil det være en fordel at sætte indkomsten lidt for højt, hvis du vil undgå restskat. Din trækprocent er nemlig lavere end din marginalskatteprocent og hvis du tjener mere end din forskudsregistrerede indkomst, sker indeholdelsen af kildeskat derfor med et for lavt beløb

Du skal ændre i din forskudsopgørelse hvis:

  • Din løn stiger eller falder
  • Du begynder at få pension eller efterløn
  • Du begynder eller stopper med at få SU
  • Du begynder eller stopper med at få kørselsfradrag eller du har skiftet arbejdsgiver, så afstanden mellem hjem og arbejde har ændret sig
  • Du har stiftet, ændret eller indfriet lån, så renteudgifter er blevet større eller mindre
  • Du starter virksomhed og skal have et forventet overskud af virksomhed registreret

Kontakt en LHN skatterådgiver hvis du mangler hjælp til din forskudsopgørelse.


E-mail:

Få vores nyheder direkte i din indbakke!