Vær obs på at din mindre landejendom kan miste status som landbrug

Mange små ejendomme på landet risikerer at miste status som landbrug. Vurderingsstyrelsen udsender denne uge de første forslag til omkategorisering af små landejendomme.

Publiceret 11. april 2023

Fra denne uge sender Vurderingsstyrelsen derfor brev til ejerne af de ejendomme, som efter Vurderingsstyrelsens opfattelse skal skifte kategori efter de nye regler for de offentlige vurderinger af ejendomme. Så hold godt øje med, om der kommer brev til dig i din e-boks. Er du fritaget for at modtage digital post, vil brevet blive sendt med posten.

Brevet indeholder Vurderingsstyrelsens forslag til, hvilken kategori din ejendom vil tilhøre efter de nye regler for ejendomsvurderinger. Du kan klage, hvis du er uenig.

Kategorien har bl.a. stor betydning for din ejendomsskat fremover, men også for en evt. beskatning ved et salg i fremtiden. 

Du har kun 15 dage til at give Vurderingsstyrelsen besked, hvis du mener der mangler oplysninger, der har betydning for kategorien. Så hvis du får et brev fra Vurderingsstyrelsen, anbefaler vi at du kontakter din økonomirådgiver hurtigst muligt for råd og vejledning.

Efter svarfristen på 15 dage sender Vurderingsstyrelsen en afgørelse over ejendommens kategori. Denne afgørelse kan du klage over inden 6 uger. Sammen med afgørelsen får du også information om valg af en overgangsordning.

Overgangsordningen giver dig en mulighed for at vælge, at ejendommen skal bevare kategorien fra den gamle vurdering i din ejertid. Det betyder, at hvis ejendommen eksempelvis ændres fra landbrugsejendom til beboelse kan du vælge, at ejendommen fortsat skal være en landbrugsejendom. Valget gælder i din ejertid, så du fx bevarer de lavere ejendomsskatter fremover. Der er dog en række betingelser for, at ejendommen kan blive i overgangsordningen i resten af din ejertid – vi anbefaler derfor, at du drøfter dette med din økonomirådgiver.

Christian Festersen

Christian Festersen
Skatterådgiver

Dir. tlf.: 73642914
Mob.: 24277544
E-mail: cf@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!