Medlemsmøder med Landbrug & Fødevarer

Publiceret 15. november 2023

Landbrug & Fødevarer inviterer i den kommende tid til en række medlemsarrangementer, både fysiske og online.

 

Torsdag den 16. november 2023 kl. 10.00 - 11.30 afholdes webinaret

"Kampen om jorden – hvordan ser fremtiden ud for dansk landbrugsjord og erhvervets økonomi"

De gennemsnitlige priser på ejendomshandler er markant stigende, og det er selvfølgelig godt for vores egenkapital – men er det godt for landbrugets fremtidige indtjening? 

Så hvordan passer vi på vores erhverv og den løbende indtjening? Hvordan holder vi fast i noget af det, vi gør bedst – samtidig med, at vi udvikler os og tilpasser os markedet? Og hvordan sikrer vi, at den næste generation kan komme økonomisk fornuftigt i gang?

Tilmeldingslink:  https://www.seges.tv/live/89574834/

Læs mere her: https://www.seges.tv/live/89574834/join

 

Tirsdag den 21. november 2023 kl. 17.00-19.00 inviterer L&F til energipolitisk debat.

Mødet afholdes hos Spiras, Billundvej 3, Vojens

Landbrug & Fødevarer inviterer til energipolitisk debat, hvor vi kan tale om udviklingen, om de tendenser vi oplever, og om hvordan Landbrug & Fødevarer både nu og i fremtiden kan engagere sig og arbejde konstruktivt inden for det energipolitiske område. Her hører vi gerne dine input og ideer!

Se mere her 

 

Mandag den 27. november 2023 kl. 19.30-22.30 afholdes L&F Regional Planteavlsmøde i Syddanmark

Mødet afholdes hos Spiras, Billundvej 3, Vojens.

Der venter store opgaver, som landbruget skal bidrage til løsning af. Landbruget skal levere på klima, energi og biodiversitet, men også på fødevareforsyning, som stadig får politisk opmærksomhed.

Kom og hør om det, som Landbrug & Fødevarers Plantesektor kæmper for, og få indsigt i aktuelle faglige problemstillinger fra blandt andre SEGES Innovation. Vi sætter fokus på det lokale og glæder os til en god debat.

Arrangementerne er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Se mere her

 

Torsdag den 30. november 2023 kl. 14.00-15.00 afholdes webinaret

Vandmiljø og vandplaner - hvad er status hvordan arbejder L&F med området fremadrettet”

Du tilmelder dig webinaret her

Der sker meget på vandmiljøområdet for tiden.

I juni måned kom de nye vandplaner, hvor placeringen af indsatskravene er ændret markant i flere vandoplande i forhold til før.

I september satte medierne fokus på det værste iltsvind i 20 år i de danske fjorde og indre farvande og landbrugets udledning af kvælstof som den væsentligste årsag.

Og i oktober kom et internationalt ekspertpanel med deres vurdering af vandplanernes faglige grundlag. Det internationale ekspertpanel var nedsat som led i den ”second opinion” på vandplanerne, der også omfatter fire lokale kystvandråd. Second opinion skal ligge til grund for et genbesøg af vandplanerne næste år.

Men hvad er op og ned på iltsvind og vandplaner? Hvad sagde det internationale ekspertpanel, og hvordan forholder Landbrug & Fødevarer sig til deres konklusioner? Og hvordan arbejder Landbrug & Fødevarer – i samarbejde med de lokale foreninger – politisk med vandmiljøområdet og kvælstofindsatserne fremadrettet?

Det kan du blive klogere på ved at deltage i det kommende webinar, hvor du vil møde Miljødirektør Anders Panum Jensen og chefkonsulent Marie Østergaard.

”Nye vandplaner, internationalt ekspertpanel, kystvandråd, genbesøg – og det værste iltsvind i tyve år. Der sker rigtig meget på vandmiljøområdet for tiden, både politisk og biologisk. Med dette webinar vil vi forsøge at give et overblik over, hvad der er op og ned på det faglige, og hvordan L&F arbejder politisk med dagsordenen.” siger Marie Østergaard fra L&F.

Du tilmelder dig webinaret her

Hvis du ikke har tid til at deltage på selve dagen, så kan du altid få adgang til at se webinaret efterfølgende ”on demand”, du skal blot tilmelde dig og så eftersendes link til webinaret.

 

 

 

 

 

 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!