Rekordoverskud i LHN

LHN kom styrket ud af 2023 med en øget omsætning, et rekordoverskud og foreningen er nu gældfri.

Publiceret 28. februar 2024

Forretningschef Poul Erik Hedegaard kunne på gårsdagens generalforsamling i LHN præsentere et overordentligt tilfredsstillende resultat.

-Århundredets bedste resultat i landbruget i år 2022 og et ganske godt år 2023 har givet øget aktivitet, også i LHN. En øget aktivitet som kun har kunnet lade sig gøre pga. medarbejdere, som har bakket op, udvist flid, været kanongode medspillere på holdet og i høj grad spillet hinanden gode.

Dette resulterer i, at overskuddet i LHN i 2023 er vokset til 2,6 mio.kr. før skat. Samtidig med det gode resultat har en hård styring af likviditeten medført, at al langfristet gæld nu er afdraget. Det giver handlefrihed og mulighed for udvikling, hvilket også er nødvendigt i et hastigt udviklende erhverv, udtalte Poul Erik Hedegaard.

Ovenstående betyder også, at LHN kan holde timepriserne i ro selv i en periode med inflation og lønpres og det glædede forretningschefen.

Ligesom i mange andre landboforeninger er der en del medarbejdere hos LHN, som er lidt grå i toppen, og derfor skal den økonomiske situation i høj grad også bruges til at sikre et generationsskifte.

-Vi har i skrivende stund allerede ansat 2 nye medarbejdere, og vi håber, at der kommer flere til i løbet af 2024, således Poul Erik Hedegaard. - Vi gør rigtigt meget for at skabe en god og attraktiv arbejdsplads, og lægger stor vægt på at give vores medarbejdere medansvar og fleksible rammer, så vi er overbeviste om, at det nok skal lykkes.

Et godt alternativ

Ifølge LHN’s forretningschef er LHN et levende bevis på, at strukturudviklingen i landbrugsrådgivningen ikke altid skal følge strukturudviklingen i landbruget. Det handler om at have det rette fokus.

-Hos LHN vil vi gerne være landmandens lokale landboforening og rådgivningshus. Vi kender vores kunder og medlemmer og deres lokalområder rigtigt godt, og det er også den følelse, de skal have, når de kommer her i huset I Tinglev, og når vi løser opgaver for dem. Vores kunder véd, vi er til rådighed for dem, og at vi har fingeren på pulsen i forhold til muligheder på lige netop deres bedrift.

Alt i alt er 2024 et år, som vi har taget hul på med stor forventning og tiltro til fremtiden, sluttede forretningschef Poul Erik Hedegaard.

 

Regnskabstal LHN 2023

  • Årets resultat er det største nogensinde. Det udgør godt 2,6 mio. kr. før skat og godt 2,4 mio. kr. efter skat.
  • Der har været en omsætningsstigning på 1 mio. kr. og en udgiftsnedgang på knap 0,5 mio. kr.
  • LHN har indfriet sin resterende gæld og er dermed gældfri

 

LHN's chefgruppe:

Administrationschef, HR & Kommunikation Rikke Nim Festersen, forretningschef Poul Erik Hedegaard samt kundechef og afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø Hans Henrik Post

Poul Erik	Hedegaard

Poul Erik Hedegaard
Forretningschef

Dir. tlf.: 73642904
Mob.: 20347334
E-mail: peh@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!