Frist for udarbejdelse og underskrifter på Skema A, B og B1

Afsætning pga. harmoniproblemer 
Hvis bedriften har harmoniproblemer, skal der foreligge en skriftlig aftale, der sikrer afsætning af overskydende husdyrgødning jf. Husdyrgødningsbekendtgørelsens § 33, eller et underskrevet Skema B1.

 

Aftalen skal som minimum indeholde følgende oplysninger: 

  • dato og CVR-nr. på bedriften der afgiver husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning
  • navn, adresse og CVR-nr. på virksomheden, der modtager husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning
  • det totale antal kg kvælstof i husdyrgødningen/forarbejdet husdyrgødning, typen af gødning og kvælstofudnyttelsesprocenten
  • antal dyreenheder, som den leverede husdyrgødning/forarbejdet husdyrgødning svarer til (kan afrundes til nærmeste hele tal)
  • om overførslen sker ved afgræsning på modtagers arealer
  • om husdyrgødningen er afsat via græssende dyr på MVJ 0 N-arealer
  • om modtager indgår i produktionsmæssig sammenhæng med afgiver
  • modtagers daterede underskrift

Frist
Disse skriftlige aftaler skal være underskrevet af modtager senest 31. juli 2017 for planperioden 2016/17. Det er et krav, at husdyrgødningen afsættes til en registreret virksomhed, et biogasanlæg, et forarbejdningsanlæg, et forbrændingsanlæg, til eksport eller som forarbejdet husdyrgødning. 


Hvis der er tale om overførsler i den forlængede planperiode, skal aftalerne dog først være på plads 30. september 2017. Vær opmærksom på om afgræsning hos andre er med til at opfylde kravet til harmoni. Standardgræsningsaftalen (kræver abonnement på LandbrugsInfo) lever ikke op til kravet til en overførselsaftale, men ved at supplere med ovenfor nævnte krav, vil den være i orden.

Hvis der findes en skriftlig overførselsaftale, skal skema B1 ikke være underskrevet før 31. marts året efter den planperiode, hvor overførslen er sket.

Læs mere HER 
Siden kræver login

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!