Value cannot be null. Parameter name: source

Husk at udfylde dit IPM-skema senest 14. april

Publiceret 11. april 2023

Uddrag af artikel fra Landbrugsinfo.dk - se hele artiklen her Skema giver svar om din IPM-indsats (landbrugsinfo.dk)

Kravet om at udfylde IPM-skemaet gælder for alle bedrifter med et dyrket areal på 10 ha eller derover og med jord i omdrift. Det betyder også, at skovdyrkere med mere end 10 ha skal udfylde skemaet.

Skemaet indeholder 14 spørgsmål. 8 af spørgsmålene besvares automatisk med data fra Fællesskema og fra sprøjtejournalindberetningen SJI. Seks spørgsmål skal du som landmand selv besvare med afkrydsning ud fra opstillede svarmuligheder. 

Du logger ind med virksomhedens MitID/digital signatur. Der er ikke mulighed for at give fuldmagt til andre. Der kan ikke gives adgang til f.eks. planteavlsrådgiver, som det er tilfældet ved sprøjtejournalindberetningen.  

Skemaet vil maksimalt tage 15 minutter at udfylde. 

Skemaet kan først udfyldes, når Sprøjtejournalindberetning for 2021-2022 er indsendt. Skemaet skal udfyldes hvert år.

Du udfylder skemaet online og får det sendt til din virksomheds digitale postkasse. Skemaet bliver IKKE indberettet eller kontrolleret, men skal kunne fremvises ved kontrol fra Landbrugsstyrelsen. Landbrugs- eller Miljøstyrelsen forholder sig ikke til besvarelsen, men alene til at skemaet er udfyldt. Der er hjemmel til bøde ved manglende fremvisning af udfyldt skema. Fristen for at udfylde skemaet er i år 14. april og Miljøstyrelsens indberetningssystem lukker ned efter fristen udløber.

Har du spørgsmål til udfyldelse af IPM-skemaet, skal du ringe til Miljøstyrelsen på telefon 7254 4000.

 

Få vores nyheder direkte i din indbakke!