Læs den nye vejledning om slagtepræmie

Ungdyr

Nu har Landbrugs- og Fiskeristyrelsen offentliggjort en ny version af Vejledning om slagtepræmie for kvier, tyre og stude.

Publiceret af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen 27. juni 2017

I vejledningen finder du oplysninger om tilmelding til slagtepræmieordningen og betingelserne for støtte. Læs bl.a. om holdeperiode, øremærker, registrering i CHR (Det Centrale Husdyrbrugsregister) og producentskifte.

Husk at overholde registreringskravene
For at få slagtepræmie er det vigtigt, at du overholder Fødevarestyrelsens registreringskrav. Det er fx et krav, at dyrets køn er korrekt registreret i CHR. Du kan nemlig kun få slagtepræmie, hvis dyret er korrekt registreret i holdeperioden. Du kan desuden få reduceret din præmie, hvis det ved fysisk kontrol viser sig, at der er fejl i registreringer af dyr, der kunne komme i betragtning til slagtepræmie.

Det er også vigtigt, at afregninger fra slagteriet ikke indeholder fejl på det slagtede dyrs køn. Hvis du finder fejl i afregningerne, skal du straks kontakte slagteriet og få fejlen rettet. Hvis der ikke er overensstemmelse mellem dyrets køn i slagteriafregningen og i CHR, kan du ikke få slagtepræmie for dyret. 

Læs hele nyheden HER

Få vores nyheder direkte i din indbakke!