Landbrugsstyrelsen ringer ud til nogle ansøgere, med opfordring til at opdele og indberette markerne korrekt

Du har pligt til at indberette dine arealer med den afgrøde du dyrker på arealet. Derfor ringer Landbrugsstyrelsen i år ud til de ansøgere, hvor deres satellitbilleder peger på, at de skal opdele deres marker. De ringer ud inden ændringsfristen 23. maj.

Nyhed fra lbst.dk

Publiceret 3. maj 2023

For at undgå unødige fejl i ansøgningerne kontakter Landbrugsstyrelsen i år de ansøgere, hvor deres analyse af satellitbilleder allerede nu har fundet en mulig uoverensstemmelse mellem indtegningen i markkortet og virkeligheden på markerne.

Landbrugsstyrelsen ringer ud til dig, hvis opdelingen af dine marker i din indsendte ansøgning ikke stemmer overens med den faktiske placering af de forskellige afgrøder på arealet. 

Dyrker du flere afgrøder i den samme mark, skal du oprette delmarker, og indberette de korrekte afgrødekoder.

Læs hvordan du indtegner, redigerer og opdeler dine marker i markkort i brugerguiden til Internet Markkort 2023 her
 
Hvis Landbrugsstyrelsen kontakter dig, fortæller de dig, hvor de har konstateret en anden afgrøde, end den du har indberettet i din ansøgning for 2023. De fortæller også, hvor de mener, at der skal være en opdeling af dine marker, eller hvor opdelingen ikke ligger korrekt i forhold til deres analyse.
 
Hvis Landbrugsstyrelsen ringer til dig, gør de det inden ændringsfristen, så du kan nå at foretage de nødvendige ændringer. 

Du kan ændre både din indtegning og afgrødekoden frem til ændringsfristen den 23. maj 2023. 

Du kan undgå at få et høringsbrev fra Landbrugsstyrelsen

Første del af den satellitbaserede kontrol foretages hen over sommeren. Hvis Landbrugsstyrelsen her finder en anden afgrøde end den, du har indberettet, eller at arealet ikke er tilskudsberettiget, modtager du et høringsbrev om arealanvendelse. 

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du svarer på høringer fra den satellitbaserede kontrol, kan du tilmelde dig webinaret: ”Hør om satellitbaseret kontrol 2023 og om, hvordan du svarer på høringer i vores app” her. 

Webinaret bliver sendt 8. maj. 

Hvis du opdeler og indberetter dine marker korrekt allerede nu, kan du sandsynligvis undgå at få et høringsbrev om dette, på de arealer der er omfattet i Styrelsens analyse. 

Landbrugsstyrelsen anbefaler, at du retter dit fællesskema, hvis de ringer til dig om dette, men de garanterer dog ikke, at du ikke alligevel kan modtage et høringsbrev om arealanvendelse angående andre forhold i din ansøgning.

Læs mere om satellitbaseret kontrol og kontrol af arealanvendelse  

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan du finde mere information om satellitbaseret kontrol og Landbrugsstyrelsens app.

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!