Nyt screeningsværktøj gør det lettere at udpege kulstofrige lavbundsarealer

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Den nye hjemmeside, Udtagningskort.dk, samler tilskudsordninger under én fælles portal og skaber større sammenhæng i udtagningsindsatsen. Formålet er at gøre det lettere at udpege lavbundsjorder samt at finde relevante tilskud til projekter.

Fra www.lbst.dk

Publiceret 20. januar 2023

Nu bliver det nemmere for både lodsejere, landbrugere og kommuner at udpege de kulstofrige lavbundsarealer, der vil medføre den største positive klimaeffekt ved gennemførelse af et udtagningsprojekt. 

En ny hjemmeside, Udtagningskort.dk, gør det nemlig muligt at undersøge om dine arealer er velegnet til udtagning af lavbundsjorder.

Samtidig bliver det lettere at navigere mellem de forskellige muligheder for tilskud, som du kan få gennem henholdsvis Landbrugsstyrelsens og Miljøstyrelsens ordninger. 

Derudover kan du afgrænse projektområder, hvor du kan vurdere udtagningspotentialet i forhold til forskellige kriterier der stilles for at opnå støtte til projektet. 

Undersøger jordens potentiale

I udtagningskortet kan du downloade en rapport, som præsenterer resultatet af screeningen og indeholder information om, hvordan du kan komme videre med et lavbundsprojekt.

Kortet udpeger udelukkende potentialet for at søge tilskud til udtagning og giver derfor ikke tilladelse til at gennemføre projektet.

Gå til udtagningskortet

Screeningsværktøjet er udviklet i et samarbejde mellem Landbrugsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Danmarks Miljøportal. Udtagningskortet fungerer som en udbygning af det tidligere klima-lavbundskort.

Det nye screeningsværktøj skal være med til at bidrage til målsætningen om at udtage 100.000 ha lavbundsjorder inden 2030.

 

Louise H. Riemann

Louise H. Riemann
Miljø- og Naturrådgiver, Udtagningskonsulent

Dir. tlf.: 73642915
Mob.: 24776728
E-mail: lhr@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!