Få en god bestand af kløver i marken

Græssnitning

Der er gode penge i at vælge den rigtige blanding af kløvergræs. Så husk, at det er dig, som vælger græsblanding og ikke en tilfældig frøhandler – det er før set, at kunden er kommet hjem med dét, der lige var på hylden – og som ikke egnede sig særlig godt til det formål, det var tiltænkt.

Foråret og sommertiden er over os, og såtiden nærmer sig. Dermed skal der også sås nyt udlæg. Her er det vigtigt, at sådybden højst er 1 til 2 cm for græs og især kløver. Ved dybere såning af kløver mister du det halve af kløverplanterne. Tjek derfor sådybden efter at have sået 50 meter. Sådybden måles fra det øverste af såsporet til frøet, og du må gerne kunne se 15 til 20 % af frøene på overfladen af såsporet som sikkerhed for, at der ikke sås for dybt.

Radafstand mellem såskærene må højst være 12,5 cm. Pas på nogle af de nye såmaskiner, der kan have en større afstand mellem skærene. Hvis det er tilfældet, skal udlægget sås af 2 gange med en lidt forskudt såretning. Det kan i øvrigt være fordelagtigt andre steder også.

Hans Henrik Post

Hans Henrik Post
Kundechef, Afdelingschef Planteavl, Økologi & Miljø

Dir. tlf.: 73642931
Mob.: 23847376
E-mail: hhp@lhn.dk

Få vores nyheder direkte i din indbakke!