Nyheder (Miljø & Natur)


Behov for sandfang? Sønderborg kommune søger lodsejere, der kunne have interesse i at få anlagt et sandfang

Formålet er at fange sand, der vandrer i vandløbene, steder hvor det er lettere at grave op, i stedet for at sandet lægger sig over lange strækninger, hvor det hæver vandløbsbunden og giver øget behov for oprensning.

Læs mere »

Udgivet d. 04-10-2018


Information om kampagnetilsyn i efteråret 2018 på landbrug i Aabenraa Kommune

Til orientering har Aabenraa Kommune fastlagt efterårets tilsynskampagne. Kampagnen kommer til at omhandle beholderkontroller i stedet for det tidligere udmeldte om opbevaring af foder (ensilageopbevaringsanlæg).

Læs mere »

Udgivet d. 07-09-2018


Minivådområder - hvad er det?

Hvis du har egnede områder til etablering af et minivådområde, så kan du forvente et opkald fra en oplandskonsulent i løbet af efteråret.

Læs mere »

Udgivet d. 05-09-2018


Landbruget i Tønder Kommune

Tønder Kommune inviterer landbruget til aftenkaffe på Agerskov Kro den 4. september, hvor man vil præsentere forslaget til Kommuneplan 2017-2029.

Læs mere »

Udgivet d. 30-08-2018


Temadag om naturpleje

Temadagen henvender sig til landmænd med særlig interesse for naturpleje og det er gratis at deltage. Der er fuld forplejning i løbet af dagen.

Læs mere »

Udgivet d. 09-08-2018


Landmænd får lov til at bruge græs fra brakmarker som foder i tørken

Nyhed Miljø- og Fødevareministeriet, 12. juli 2018. Ved en afstemning i EU's komite for direkte støtte har EU's medlemslande i dag støttet, at landmænd i tørkeramte områder kan bruge græs og anden biomasse fra brakmarker som foder til deres dyr.

Læs mere »

Udgivet d. 13-07-2018


Har du stedet til et kvælstoffilter i landskabet?

Der er afsat offentlige midler til at finansiere kvælstoffiltre i landskabet, samt gratis rådgivning til den eller de lodsejere, der skal lægge jord til, udforme projektet og ansøge om økonomisk støtte. Det sker gennem lokale oplandskonsulenter, som er konsulenter, der har viden om landbrug, miljø, natur og en særlig viden om vand i landskabet.

Læs mere »

Udgivet d. 09-07-2018


Bak op om bikampagnen!

L&F lancerede i starten af juni kampagnen ”bivenlig” med 10 anbefalinger til tiltag, som gavner de vilde bier. Kampagnen er kommet godt fra start, og fået god dækning i pressen og på de sociale medier. Blandt andet har flere biodiversitetsforskere rost initiativet og fremhævet de 10 anbefalinger som fagligt velfunderede.

Læs mere »

Bak op om bikampagnen!

Udgivet d. 09-07-2018


Tilskud til pleje af græs- og naturarealer - mangler du foder til dyrene?

Pga. tørken er der mange med kontrol efter fast græsningstryk, som har eller kan få problemer med af have foder nok til dyrene på arealet. Der er mulighed for at omdanne forpligtigelse til synlig afgræsning.

Læs mere »

Tilskud til pleje af græs- og naturarealer - mangler du foder til dyrene?

Udgivet d. 28-06-2018


Landmandens mindste hjælper har brug for en hånd

Flere af de vilde bier er udfordrede – både i Danmark og resten af verden. En indsats for bierne, er ikke kun vigtigt for biodiversiteten - der er også en også en god økonomisk grund til at give bien en hånd. En god bi-bestand betyder et større udbytte af afgrøderne, både på marken og i haven. Og biernes indsats er svær at erstatte.

Læs mere »

Landmandens mindste hjælper har brug for en hånd

Udgivet d. 08-06-2018


Kom til temadag eller infomøde om naturpleje

Du kan høre om reglerne for tilskud til naturpleje, kontrol og hvordan du får det bedste ud af at pleje dine græs- og naturarealer.

Læs mere »

Udgivet d. 28-05-2018


Landmand.dk skal give endnu mere værdi for landmanden

Nyhedsbrev fra Landbrugsinfo.dk 12.4.18. Landmænd i hele landet får nu adgang til nye funktioner på Landmand.dk. IT-værktøjet, som er masser af landmænds startside, tager dermed et afgørende skridt ind i fremtiden.

Læs mere »

Landmand.dk skal give endnu mere værdi for landmanden

Udgivet d. 13-04-2018


Kravet om flere afgrødekategorier lempes på grund af regnfuldt efterår

Store regnmængder i sensommeren og det tidlige efterår har forhindret mange landmænd i at udså vinterafgrøder. Landbrugsstyrelsen lemper derfor under visse betingelser på kravet om flere afgrødekategorier.

Læs mere »

Udgivet d. 04-04-2018


Ny version af Naturplejeportalen

Portalen rummer nu også en Naturplejeguide med gode råd og vejledning om naturpleje målrettet for lodsejere.

Læs mere »

Udgivet d. 31-01-2018


Miljøstyrelsen har for nylig udsendt ny viden om gulve i kvægstalde

Undersøgelser har vist at sengestalde med spalter (kanal, bagskyl eller ringkanal) dels ikke har så høj en ammoniakemission som hidtil antaget.

Læs mere »

Udgivet d. 30-01-2018


Få vores nyheder direkte i din indbakke!