Nyheder (Driftsøkonomi & Skat)


Vigtigt! Opdatering af din BBR-meddelelse

Du er som ejer af en erhvervsejendom forpligtet til at opdatere dine oplysninger i BBR-registret. I forbindelse med den kommende opdatering af ejendomsvurderingen og skattesystemet, har SKAT iværksat en landsdækkende kontrol af BBR-meddelelser i Danmark. Denne kontrol af BBR oplysningerne vil starte i efteråret 2017 og løbe frem til 2018. Kontakt juniorskatterådgiver Sara Marszalek, LHN, som kan hjælpe med en opdatering af dine oplysninger i BBR-registreret.

Læs mere »

Vigtigt! Opdatering af din BBR-meddelelse

Udgivet d. 07-09-2017


Afgørelse fra Vestre Landsret kan koste landmænd dyrt

Nyhed Landbrug & Fødevarer. Hvis en landmand stiller sin ret til EU-støtte, betalingsrettighed, som sikkerhed over for en långiver, skal pantet nu tinglyses. Det har Vestre Landsret afgjort. Det vil kunne udløse ekstra udgifter til landmændene på op til 23 mio. kr. Landbrug & Fødevarer arbejder for at finde en løsning.

Læs mere »

Afgørelse fra Vestre Landsret kan koste landmænd dyrt

Udgivet d. 25-08-2017


Vær obs på momsreglerne omkring fakturaer

Virksomhederne er kun berettiget til fradrag for købsmoms, hvis de modtagne fakturaer rummer de oplysninger, som kræves efter momsreglerne, og som SKAT i deres kontrolarbejde håndhæver efter deres ordlyd.

Læs mere »

Udgivet d. 23-08-2017


Får du købt og solgt dine varer under de bedste forudsætninger?

Det kan være svært, at finde det rigtige tidspunkt for købs- eller salgstidspunkt. Hvad skal man tage med i sine overvejelser og er en handelsstrategi noget du kan bruge?

Læs mere »

Udgivet d. 15-08-2017


Erfagruppe på tværs

Som en støtte til de nyetablerede landmænd opretter LHN erfagrupper på tværs af produktionsgrene.

Læs mere »

Erfagruppe på tværs

Udgivet d. 26-06-2017


Unge landmænd søger støtte til at slå rødder som selvstændige

Støtten udbetales i maksimalt fem år som et supplement til den landbrugsstøtte, alle landmænd med landbrugsjord kan søge om

Læs mere »

Unge landmænd søger støtte til at slå rødder som selvstændige

Udgivet d. 13-06-2017


Et stift blik på økonomien

Landmændene i LHN-regi har i gennemsnit en bedre indtjening end deres kolleger. En del af forklaringen er, at foreningens driftsøkonomirådgivere har blikket stift rettet på bedriftens indtjening. Og her er fraktilanalyser et af værktøjerne. Til forskel fra benchmarking, der tager udgangspunkt i sammenligninger på hele bedrifter eller driftsgrene, bygger fraktilanalyser på enkelte målepunkter, forklarer driftsøkonomirådgiver Rasmus Jørgensen.

Læs mere »

Udgivet d. 08-06-2017


Nu får landmænd permanent genopdyrkningsret

Landmænd, som laver natur på deres arealer, behøver ikke længere frygte for at miste retten til at dyrke arealerne igen en dag.

Læs mere »

Udgivet d. 10-05-2017


LHN’s landmænd har i gennemsnit en bedre indtjening og er i en bedre gældssituation -vil du også med på holdet?

Tilmeld dig NU til LHN’s Økonomi Årsmøde 2017 onsdag den 29. marts kl. 19.00. Vi får besøg af Arne Jørgensen områdedirektør fra Sydbank, og han vil fortælle om bankens syn på landbrugets situation. Chefredaktør og analytiker Hans Fink fra AgroMarkets gøre os klogere på priser og strategier på de landbrugsprodukter, der producereres. Der er mange spændende emner på programmet og du vil få masser af ny og brugbar viden med hjem.

Læs mere »

Udgivet d. 24-03-2017


Godtgørelse af elafgift

Hvis du skal have godtgjort din elafgift på din momsregistrerede virksomhed, så er der regler for hvordan din faktura skal se ud. Dette gælder specielt på el afregninger fra din el leverandør.

Læs mere »

Godtgørelse af elafgift

Udgivet d. 07-03-2017


Dansk Landbrugskapital er klar til at udbetale lån

Erhvervsministeriet lancerer Dansk Landbrugskapital, efter at fire pensionskasser har givet tilsagn om at investere i fonden. Dansk Landbrugskapital er nu klar til at yde investeringslån for 1 mia. kr. til effektive landbrug, der er belastede af høj gæld. Nyhed Vækstfonden

Læs mere »

Dansk Landbrugskapital er klar til at udbetale lån

Udgivet d. 22-02-2017

Få vores nyheder direkte i din indbakke!